Metallica jäsenet ovat legendoja

post thumb
Metallimusiikki
by Jaana/ on 14 Dec 2021

Metallica jäsenet ovat legendoja

Metallica jäsenet ovat nousseet legendan asemaan kauan aikaa sitten. Yhtye on ollut niin suosittu jo niin pitkään kautta maailman, että oikeastaan kaikki musiikin ystävät tietävät, keitä ovat James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich ja Robert Trujillo. Yhtyeen edesmennyt basisti Gliff Burton varsinkin nauttii suurta arvostusta basistien keskuudessa, sillä hänellä oli varsin omaperäinen ote basson soittamiseen.

Metallica jäsenet ovat kokeneet monenlaista

Vaikka Metallicaa voi pitää todella onnekkaana yhtyeenä, on sen tiellä ollut myös monta mutkaa. Yksi suurimpia vastoinkäymisiä oli basisti Gliff Burtonin kuolema linja-auto onnettomuudessa vuonna 1986. Bändi oli lähellä hajota tapahtuman jälkeen, mutta kokosivat pian itsenä. Burtonin tilalle otettiin Jason Newstead, joka soitti yhtyeessä bassoa pitkälle 2000-luvulle.

Burtonin kuoleman lisäksi yhtyeen laulaja James Hetfield on kärsinyt alkoholismista jo pidemmän aikaan. Vaikka hän on ajoittain ollut kauankin raittiina, on Hetfieldille silloin tällöin tapahtunut repsahduksia ja korkki on napsahtanut auki. Metallica Finland toivottaa Jamesille hyvää ja raitista tulevaisuutta, jotta saamme nauttia yhtyeen edesottamuksista Suomessa vielä monta kertaa.

Ongelmien kautta legendojen joukkoon

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta on Metallica kirjoittanut itsensä populaarimusiikin kaanoniin ja tulee säilymään siellä ikuisesti. Yhtyeen jäsenet saavat siis kantaa legendojen viittaa vielä pitkään oman kuolemansa jälkeen. Legendojen joukkoon nouseminen ei ole ollut kuitenkaan itsestään selvyys, vaan matkalle on osunut monia esteitä. Vain harvat pystyvät voittamaan nuo esteet ja nousemaan legendaksi.