Onnistuuko lippujen myynti eteenpäin

post thumb
Metallimusiikki
by Jaana/ on 11 Sep 2022

Onnistuuko lippujen myynti eteenpäin

Moni meistä on törmännyt ilmiöön, että lippujen myynti eteenpäin saattaa olla haasteellista tai ainakin niiden ostaminen jostakin facebook -ryhmästä. Kun maksu on lähetetty, niin lipuista eikä myyjästäkään ole sen jälkeen ollut pienintäkään havaintoa. Se harmittaa, koska rahat ovat kadonneet eikä haluamaansa konserttiin pääse, vaikka lippu tuli ostettua. Mitä asialle voi tehdä? Vaikka monet lippuja myyvät yritykset vastustavat jälleenmyyntiä, on muutamia alustoja, joista lippujen myynti eteenpäin onnistuu turvallisesti ja hallitusti.

Lippujen myynti eteenpäin kakkosmarkkinoilla

Suosittujen bändien kuten Metallican liput myydään loppuun yhdessä hujauksessa. Aina ei auta, että on nopea ja yrittää saada liput heti, kun niiden myynti alkaa. Siitä voi arvella, että lippuja ostavien joukossa on sellaisia, jotka hankkivat niitä vähän reilumminkin ja trokaavat niitä netissä kovemmalla hinnalla. Osa pyrkii tekemään bisnestä lipuilla, joita ei edes ole olemassakaan. Se on aiheuttanut sen, että niin sanotut kakkosmarkkinat rehottavat villeinä eikä tietenkään kukaan valvo toimintaa.

Muutama tapahtumalippuja myyvä yritys on päättänyt puuttua asiaan ja siksi kakkosmarkkinoita varten on perustettu jälleenmyyntikauppoja. Yksi palvelu on LiputOn ja se on Tiketin palvelu sekä Lippu.fi:n palvelu on nimeltään fanSALE. Näiden palvelujen kautta lipun ostaminen on turvallista, koska myyjän ja ostajan välillä on palvelu, joka hoitaa rahat myyjälle sekä lipun ostajalle. Vaikka esimerkiksi Tiketti on pyrkinyt hillitsemään markkinoita kieltämällä jälleenmyynnin toimitusehdoissaan, ei sitä pysty millään lailla valvomaan.

Miten lippujen jälleenmyynti tapahtuu

Miksi tällaiseen ratkaisuun loppujen lopuksi päädyttiin? Huijaukset sekä väärennökset ovat työllistäneet järjestäjien ja poliisin lisäksi myös asiakkaita sekä Tikettiä itseään. Myös suosittujen konserttien lippujen hinnat ovat nousseet todella korkealle ja niistä on kohtuus kaukana. Trokareille on valunut uskomattomat määrät rahaa tämän niin sanotun kiskonnan kautta.

LiputOn -palvelun kautta ostaja ei joudu maksamaan kohtuutonta ylihintaa, koska myyjä ei voi pyytää lipusta enempää kuin 20 prosenttia enemmän kuin alkuperäisestä. Ostaja ilmoittaa ostavansa lipun ja maksun välittää LiputOn myyjälle, jolloin ostajan ei tarvitse pelätä sitä, että rahat katoavat eikä lippua tule. Lisäksi LiputOn hoitaa ostajalle lipun uudella nimellä, jolloin lipulla on huomattavasti helpompi päästä tapahtuman portilta sisälle.

Lipun kelpoisuus tarkistetaan ennen kuin sitä voi edes myydä eteenpäin, joten ostajalla on huomattavasti turvallisempi olo kuin niin sanotuilla pimeillä markkinoilla. Tällä menetelmällä konserttiin tai tapahtumaan todellakin pääsevät ne, jotka siitä ovat kiinnostuneet ja myyjä pääsee lipuistaan eroon kätevästi. Kun lipusta ei tarvitse maksaa ylimääräistä, voi käydä tutkimassa myös casino online tarjontaa.

Lippujen myynti fanSALEn kautta

fanSALE toimii hyvin samaan tapaan kuin LiputOn -palvelukin. Myös heidän tavoitteensa on, että hinnat eivät ole kohtuuttomia ja huijauksia ei tapahdu. Jokainen myytävä lippu tunnistetaan ja samalla tarkistetaan, koska niistä pitää löytyä uniikki viivakoodi. Sen avulla lippu voidaan varmentaa aidoksi. Kun uusi ostaja saa lipun, vanha koodi mitätöidään ja ostajalle välittyy lippu uudella viivakoodilla. Ostaja saa lisäksi lipun nopeasti joko PDF- tai mobiililippuna ja yksi vaihtoehto on LippuPASS, jolloin lippu aktivoidaan vasta lähempänä tapahtumaa.

Ylimääräiset liput saa myyntiin hetkessä eikä sen jälkeen tarvitse huolehtia varsinaisesta myymisestä. Ostaja valitsee lipun ja maksaa sen, jonka jälkeen myyjä saa lippunsa hinnan muutaman vuorokauden kuluessa. Tämä voi tapahtua hyvinkin lähellä tapahtuman alkua ja ostajalla on mahdollisuus päästä tapahtumaan ja nauttia tilaisuuden annista. Kaikesta huolimatta myös osa tapahtumien järjestäjistä sallii lippujen välittämisen myös niin sanotuissa virallisissa Facebook -tapahtumissa. Heidän mielestään se ei ole mitenkään ristiriidassa lippukauppojen kanssa.