Bändit

METALLICAN KALTAISET BÄNDIT, JOTKA KEIKKAILEVAT SUOMESSA

METALLICAN KALTAISET BÄNDIT, JOTKA KEIKKAILEVAT SUOMESSA

Suomi on metallimusiikin luvattu maa. Täällä on eniten metallibändejä suhteessa väkilukuun. Varsinkin ulkomaalaiset metallibändit ovat todella suuressa arvostuksessa Suomessa. Metallica on isoimmasta päästä, mutta on siellä muitakin heidän kaltaisiaan jättiläisiä. Paras esimerkki tällaisesta bändistä on Iron Maiden. Aika lailla samaan aikaan aloittanut bändi, joka keikkailee edelleen ympäri maailmaa suurimmilla lavoilla. Heidän solistinsa Bruce Dickinson ei tunnu hidastuvan lavaesiintymisessä, vaan edelleen ravataan ympäri esiintymisaluetta kuin tappaja olisi hänen takanaan. Muita Maidenin ja Metallican kaltaisia jättibändejä on vain harvoja. AC/DC ja KISS ovat ehkä lähimmät verrokit heille, mutta nekin ovat enemmän rockbändejä.

Normaalissa maailmantilassa nämä suuret bändit ovat käyneet muutaman vuoden välein Suomessa, joskus jopa tiheämminkin. Faneille on nimittäin äärimmäisen tärkeää nähdä Metallica Suomessa, ja mitä useammin, sen parempi.

METALLICA SUOMESSA - TULE JA IHASTU

Metallican näkeminen Suomessa ei ole mikään suuri ihme, sillä bändi on keikkaillut rakkaassa Pohjolassamme kymmenen kertaa viimeisen 16 vuoden ajan. Ensimmäisen keikan Metallica täräytti Suomessa ilmoille Tarvasjoella 14.12.1984, eli bändin toisen albumin kiertueella.

Vuoden -84 Tarvasjoen keikka ei ollut ainoa Suomen keikka sinä vuonna. He myös soittivat myös Nivalassa ja Helsingissä kaikki perättäisinä päivinä. Sen jälkeen bändi on vieraillut suomessa tasaiseen tahtiin noin kahden vuoden välein. Toki pidempiäkin taukoja löytyy, mutta bändin historiasta enemmän tietävät ymmärtävät sen, että bändin meno ei ole ollut ihan pelkkää ruusuilla tanssimista.

IRON MAIDENIN KEIKKOJA SUOMESSA

IRON MAIDENIN KEIKKOJA SUOMESSA

Brittiläinen hevijätti Iron Maiden puolestaan on keikkaillut Suomessa enemmän kuin laki sallii. Heillä on Suomessa esitettyjä keikkoja repertuaarissaan 27 kappaletta. Ensimmäinen keikka oli heti ensimmäisen levyn kiertueella mukana vuonna 1980, jolloin he esiintyivät Oulussa. Viimeisin kohtaaminen Suomen ja Maidenin välillä tapahtui 28.- ja 29.5.2018.

Molempien bändien keikkoja mainostetaan suuresti varsinkin keikkakaupungissa. Ja aina kun Metallica tai Maiden saapuu Suomeen, on halli tupaten täynnä. Varsinkin Metallica liput myy paremmin kuin ilmaiset ämpärit. Syynä sille, että Metallican keikoille on suurempi tungos kuin Maidenin, on varmaankin se, että he käyvät harvemmin Suomessa. Toki myös isommassa mittakaavassa Metallica on nykyään suurempi bändi.

BÄNDIT KAHDEN JÄTIN TAKANA

Vaikka emme Metallica Finland -sivustolla puhu paljon muista artisteista, niin bändit näiden kahden suurnimen takaa, jotka pitää nostaa esiin, on harvassa. AC/DC on yksi niistä. He ovat hyvin rakastettu bändi ja heidän keikkansa ovat aina pullollaan porukkaa. Heidän ensiesiintymisensä Suomessa meneekin jo 70-luvulle, sillä heidän keikkansa oli 19.9.1977. Let There Be Rock Tour -kiertueen yhteydessä. Viimeisin AC/DC:n konsertti Suomessa oli Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa, joka oli massiivinen spektaakkeli. Se oli samalla myös isoin AC/DC keikka Suomessa.

Metallibändit ja heidän konserttinsa ovat Suomessa erittäin haluttuja. Vaikka metallimusiikki ei olekaan muodikasta, kaikista uskollisimmat fanit löytyvät juuri metallimusiikin piireistä. Niin kauan kuin ”pappabändit” jaksavat kiertää Suomessa, ovat ne aina myös myyty loppuun. Toivotaan, että saamme nähdä tulevat ikirakastetut hevijätit taas täällä Suomessa, niin pääsemme kaikki nauttimaan livenä kuolemattomista klassikoista.