Metallica Helsinki 2018

post thumb
Metallimusiikki
by Jaana/ on 15 May 2022

Metallica Helsinki 2018

Metallica Tour on aina odotettu tapahtuma, sillä yhtyeen miljoonat fanit ympäri maailmaa haluat nähdä lempiyhtyeensä livenä. Metallica Helsinki 2018 oli yksi tällainen tapahtuma Suomessa. Yhtye esiintyi kymmentuhatpäiselle yleisölle Helsingissä Hartwall Areenalla. Keikka muistetaan erityisen hyvin siitä, että Metallica soitti coverina Hassisen Koneen Rappiolla. Siitä onkin tullut tietynlainen klassikkoveto, jota muistellaan ilolla vielä tänäkin päivänä.

Metallica Helsinki 2018 oli yhtyeen Euroopan kiertueen viimeinen etappi, jonka jälkeen yhtye suuntasi keikkatauolle. Metallica soitti yhteensä kaksi keikkaa Hartwall Areenalla, sillä tulijoita oli niin paljon, että yksi keikka ei olisi riittänyt.

Yhtyeen parhaat keikat Suomessa

Yhtye on keikkaillut Suomessa useita kertoja, joten Metallica Finland on päässyt todistamaan jo monta kertaa. Ensimmäinen keikka oli vuonna 1984 ja siitä eteenpäin Metallica on käynyt Suomessa muutaman vuoden välein. Viime aikoina Hartwall Areena on ollut usein keikkapaikkana.

Metallica Helsinki 2018 oli monella tapaa unohtumaton kokemus monelle. Bändi on kuitenkin heittänyt jo useita laadukkaita keikkoja tätä ennenkin. Monet varmasti muistavat Sonispheren festarit, joiden yhteydessä Metallica kävi Suomessa kolme kertaa 2010-luvun alun vaihteessa. Muita klassikoita ovat 80-luvun keikat Helsingin jäähallissa, Pihtiputaalla sekä Kulttuuritalolla, jotka ovat myös maininnan arvoisia.

Vinkkejä keikojen katsomiseen

Jos et ollut paikalla tai haluat nähdä keikan uudestaan, se on mahdollista erilaisista kanavista. Metallican keikat yleensä nauhoitetaan, joten ne on mahdollista nähdä myös jälkikäteen:

• Ostamalla keikan Blu-rayn tai DVD:n
• Katsomalla keikan netin välityksellä
• Pelaamalla musiikkipelejä, joissa voi soittaa Metallicaa

Metallicaa voi soittaa myös peleissä

Metallica Tour aikana soitettuja kappaleita voi soittaa itse, vaikkei osaisi soittaa kitaraa. Erilaisille pelikonsoleille ja tietokoneille julkaistaan huippusuosittuja musiikkipelejä, kuten Guitar Hero tai Rock Band. Peleissä kitaran näköisellä ohjaimella voi soittaa Metallican parhaiden kappaleiden perässä. Se on todella hauskaa ja loistava tapa viettää iltaa esimerkiksi kavereiden kanssa.

Yhtye on julkaissut peleille myös omia kappalekirjastoja. Metallica Tour koostuu aina tietysti yhtyeen kappaleista, joista tehdään sitten oma peli. Kun ostat kyseisen pelin, voit soittaa peleissä juuri niitä kappaleita, joita Metallica soitti esimerkiksi Helsingissä Hartwall Areenalla vuonna 2018. Näin pääset kokemaan keikan yhä uudelleen ja kaiken lisäksi soittajana, mikä lisää hommaan hauskuutta.