Led Zeppelin

post thumb
Metallimusiikki
by Jaana/ on 15 May 2022

Led Zeppelin

Led Zeppelin oli yksi maailman legendaarisimmista ja suosituimmista rockyhtyeistä 1960-luvun lopusta 1970-luvulle. Yhtye vei 60-luvun musiikin uusille urille, hippimusiikki muuttui heavy metallin soundeihin ja yhtye tuli tunnetuksi vaikutuksestaan ​​genren kehitykseen. Bändi oli ensin nimeltään The Yardbirds ja muuttui Led Zeppeliniksi vuonna 1968. Perustajana oli bändin kitaristi, legendaarinen Jimmy Page, muut jäsenet olivat Robert Plant, joka toimi laulajana, rumpalina John Bonham sekä bassoa ja koskettimia soitti John Paul Jones.

Led Zeppelin sai vaikutteita monenlaisesta musiikista

Bändin musiikissa yhtyeen musiikki sai vaikutteita rockin ja bluesista lisäksi folkmusiikista, pohjalla oli kuitenkin aina heidän oma soundinsa, joka teki heidät tunnetuksi. Led Zeppelinin musiikki oli raskaampaa kuin perinteinen rock tai blues ja kappaleet monipuolisempia, vaikutteita oli saatettu ottaa kelttiläisestä, intialaisesta ja arabialaisesta musiikista. Kaikki heidän albuminsa tuotti Jimmy Page.

Bändin tunnetuin kappale on Stairway to Heaven, jossa Page yhdistää hänelle tyypillisesti akustiseen musiikkiin sähköisiä elementtejä. Kappale löytyy yhtyeen tunnetuimmasta nimettömästä albumista, studioalbumeita tehtiin yhteensä yhdeksän kappaletta. Led Zeppelin esiintyi vuoteen 1980 saakka, jolloin se hajosi Bonhamin äkillisen menehtymisen jälkeen. Yhtye on soittanut yhdessä muutaman kerran yksittäisten esiintymisien yhteydessä. Bändi on ollut suosittu Suomessa, onhan maamme metallin luvattu maa. Tyylilajin suosiota eivät heilauta mitkään musiikkitrendit, siksi maailmanluokan bändit palaavat maahamme keikkailemaan.

Suomalaiset rakastavat raskasta musiikkia

Yhtyeet keikkailevat suurilla areenoilla ja keikat ovat yleensä loppuunmyytyjä. Yksi suosituimmista bändeistä, joka on Metallica, on konsertoinut maassamme kymmenen kertaa viimeisen 16 vuoden ajan, eikä sen suosiolle näy loppua. Muita raskaan musiikin edustajia, jotka vierailevat säännöllisesti Suomessa, ovat Iron Maiden, AC/DC ja KISS.